Conțin un nivel ridicat de nutrienți și antioxidanți, care reduc statusul inflamator al organismului, contribuind astfel la prevenția unor boli cronice precum cele cardiovasculare, diabetul, cancerul.
• Asigură un aport important de minerale precum potasiul, magneziul, cromul, calciul și altele, menținând astfel homeostazia organismului
• Asigură o multitudine de co-factori (vitamine și minerale) pentru menținerea unei secreții hormonale optime.
• Susțin sănătatea oaselor și a mușchilor.
• Susțin și îmbunătățesc vederea.
• Susțin funcțiile cerebrale și protejează creierul de apariția bolii Alzheimer.
• Consumul microplantelor pe termen lung îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii.
• Contribuie la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și sănătos, prin aportul de fibre solubile și insolubile.
• Multe au efect detoxifiant, în special iarba de grâu.
• Au un ușor efect diuretic, eliminând excesul de apa din țesuturi (în special prin aportul crescut de potasiu).
• Contribuie la îmbunătățirea experienței tale gastronomice de zi cu zi, prin varietatea de culori, texturi, arome.
• Sunt ecologice și sustenabile, nu necesită pesticide, fertilizanți sau transport pe distanțe lungi.
• Sunt preferate de copii.