Semințe BIO rucola
35 lei – 250 lei
- Gust: picant, cu o aromă intensă, distinctă, similară cu frunzele mature, dar mai fină; note ușoare de nucă și amărui subtile
- Textură: fragedă, suculentă, cu frunze mici, delicate și tulpini subțiri
- Consum: salate, topping pentru pizza și paste, sandvișuri și wrap-uri, brânzeturi, prosciutto, hummus, smoothie-uri verzi, omlete, quiche-uri, ouă, garnituri pentru preparate pe bază de carne – vită, pui sau pește, supe cremă, ciorbe, risotto, pesto de rucola, salate calde de legume sau cereale – quinoa, bulgur, orz

Livrare gratuită la comenzile de minim 150 lei.
Bogată în antioxidanți – compuși fenolici și flavonoide
Prebiotice – datorită fibrelor, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și susțin sănătatea microbiomului intestinal
Susțin sănătatea ficatului prin proprietăți detoxifiante – prin conținutul de glucozinolați și clorofilă
Contribuie la sănătatea cardiovasculară – datorită conținutului de potasiu, magneziu și vitaminele K și C
Susține sănătatea oaselor – vitamina K și calciul contribuie la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei
Sursă de acid folic (B9) – important pentru sănătatea sistemului nervos și pentru prevenirea defectelor de tub neural în timpul sarcinii
Stimulează imunitatea – conținutul ridicat de vitamina C
Reglează glicemia – datorită conținutului de fibre și polifenoli
Contribuie la sănătatea pielii – antioxidanți și vitamina A
Efect antiinflamator – datorită compușilor bioactivi antioxidanți precum carotenoizii și clorofila
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Cantitate | 100g, 500g, 1kg |
Semințe/gram | Aproximativ 400 |
Recoltare | 8-10 zile |
Întrebări Frecvente
Specificații – cura cu suc de grâu:
Câte 7-10 zile/lună
Sucul de grâu proaspăt, servit în primele 15 minute de la preparare, este metoda cea mai bună pentru a obține maximul de beneficii.
Pudra de grâu sau sucul congelat/păstrat la frigider oferă doar 25% din aceste beneficii.
Preparare:
Se utilizează, preferabil, un storcător cu melc, un blender sau un tocător electric.
Storcătorul cu melc:
Spală iarba de grâu și stoarce, fără a adăuga apă, pentru a obține esența de suc de grâu.
Blender/ Tocător electric:
Spală iarba de grâu și introdu-o în aparat, alături de o cantitate corespunzătoare de iarbă de grâu. Mixează până la o mărunțire cât mai fină. Strecoară! Păstrează lichidul și aruncă fibrele!
Fibrele de grâu sunt iritante pentru tractul digestiv, de aceea recomandăm consumul sub formă de suc.
Sucul de grâu prezintă un gust pregnant. Pentru a facilita adaptarea adaptarea gustului, se poate consuma diluat cu apă și suc de lămâie (folosiți lămâi netratate, pentru un maxim de beneficii). Cura se începe cu câte 10 ml suc concentrat sau câte o jumatate de pahar de suc diluat pe zi, preferabil dimineața sau la prânz. Se crește treptat doza, odată cu adaptarea organismului.
Efecte adverse:
Din cauza puternicului efect detoxifiant, la început sunt posibile reacții precum: dureri de cap, greață, ușoară amețeală. Hidratați-vă și creșteți doza zilnică numai după ce dispar aceste efecte adverse!