Întrebări Frecvente
Ce sunt Microplantele?
Microplantele posedă o densitate nutrițională impresionantă. Plantele prezintă mai multe stadii de dezvoltare. Primul este acela de “germeni”, iar următorul este cel de “microplanta”. În aceste două stadii, plantele se dezvoltă exclusiv prin activarea resurselor energetice intrinseci ale semințelor. Urmează stadiul de plantă “baby”, pentru dezvoltarea căruia devine necesar aportul extrinsec de nutrienți. Astfel, microplantele reușesc excelența de a transforma și păstra tot arsenalul de forță vitală și de nutrienți al semințelor, în cea mai biodisponibila formă pentru om.
Un studiu a arătat că pentru a obține aceleași substanțe benefice din broccoli, poți mânca 35 g de vlăstari sau 1 kg de broccoli matur.
Spre deosebire de microplante, germenii prezintă riscul de a dezvolta mucegaiuri, care pot pune în pericol sănătatea umană.
Care sunt beneficiile aduse de consumul de microplante?
Cum consum microplantele?
Se recoltează cu un cuțit sau cu o foarfecă prin secționarea tulpinilor la aproximativ 1 cm deasupra substratului. Microplantele pot fi consumate în diferite moduri, de exemplu în salate, sandvișuri, supe, sosuri, sucuri sau ca decorațiuni pentru preparate calde.
Cât timp pot fi consumate microplantele?
Microplantele rezistă până la 7 zile la frigider.
Cum se păstrează microplantele?
Se țin la temperaturi cuprinse între 3 și 7 grade (la frigider).
Ce cantitate de microplante pot consuma?
Nu există vreo restricție cantitativă în ceea ce privește consumul de microplante. Se recomandă să le introduci treptat în alimentație, pentru a conferi organismului răgaz de adaptare și a evita posibilele reacții adverse, cum ar fi balonarea, gazele sau alergiile.